ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku z wolnowaru

Fasolka po bretońsku z wolnowaru

nazwa

Wykonanie

Zastanawiałam się wczoraj co zrobić na obiad...i jakoś zabrakło pomysłu...ale w zamrażarce miałam jeszcze zamrożoną fasolę, taką zerwaną na zielono i zamrożoną..takiej fasoli nie trzeba moczyć przez kilka godzin i gotuje się szybko [ w wolnowarze w sumie gotuje się długo, ale warto -nie trzeba mieszać itd a potrawy są o wiele smaczniejsze] ..rano przed wyjściem do pracy fasolkę , susz warzywny i przyprawy wrzuciłam do wolnowaru , zalałam wodą i ustawiłam na gotowanie..i poszłam do pracy...a potem to już "działał"mąż..podsmażył kiełbaskę boczek , cebulkę ..dodał do fasoli i doprawił po swojemu[ nawet nie wiem jakie przyprawy dodał] i jeszcze dalej się gotowało...Pyszne było...zawsze jest smaczniejsze jak ktoś inny przygotuje jakieś danie..
30 dkg fasoli
2 łyżki warzyw suszonych
50 dkg kiełbasy
15 dkg boczku wędzonego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
4 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka mąki
sól, pieprz
majeranek
Fasolę wraz z przyprawami zalać wodą i gotować w wolnowarze .Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Dodać do gotującej się prawie miękkiej fasoli, pod koniec można zagęścić mąką. Doprawić w razie potrzeby.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/03/fasolka-po-bretonsku-z-wolnowaru.html