ßßß Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Fasolka po bretońsku...już w sumie jest na blogu..ale ta jest ciut inna...skorzystałam z pomysłu Gosi i dodałam troszkę musztardy..polecam...
30 dkg fasoli
50 dkg kiełbasy
15 dkg boczku wędzonego
2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
1-2 łyżki musztardy
4 ząbki czosnku
1 cebula
1 łyżka mąki
sól, pieprz
listek , ziele
przyprawa do fasoli
majeranek
Fasolę namoczyć, zostawić na co najmniej dwie godziny ,a najlepiej na noc. Następnie napęczniałą fasolę wraz z wodą , w której się moczyła zagotować. Jak zacznie się pienić należy tę pianę usuwać, do momentu, aż przestanie się pienić.Zamknąć pokrywę szybkowaru i gotować 20 minut od chwili maksymalnego ciśnienia. Cebulę pokroić w kostkę,podsmażyć , dodać obrane i pokrojone marchewki oraz pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać koncentrat pomidorowy , musztardę. Dodać do gotującej się fasoli. Doprawić. Zagotować. Na tłuszczu podsmażyć mąkę i zaprawić nią fasolkę.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/10/fasolka-po-bretonsku.html