Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 1.2 kilogramów
mąka pszenna 3 łyżek deserowych
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 15 dekagramów
por 10 dekagramów
cebula 2 sztuk
olej 1 szklanek
przecier pomidorowy 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
cukier 1 łyżek stołowych
pieprz biały 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek stołowychWykonanie:Filety opłukać, osączyć, podzielić na porcje, lekko posolić i odstawić na 20 minut. Następnie obtaczać je w
mące i smażyć na połowie
oleju na złoty kolor. Warzywa korzeniowe oczyścić, umyć i zetrzeć na tarce do jarzyn.
Por i
cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki
oleju i podsmażyć
cebulę i
por. Warzywa poddusić na pozostałym
oleju, następnie wlać 1 szklankę
wody i dalej dusić na małym ogniu. Po 20 minutach dodać
przecier pomidorowy,
cebulę i
por, doprawić
solą,
pieprzem i
cukrem.
Rybę wyłożyć do salaterki lub na głęboki półmisek, przykryć gorącymi warzywami i przybrać
natką pietruszki.Uwagi:Możemy użyć także
morszczuka lub
halibuta.Potrawy z RybKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-23Najlepszy przepis na
rybę!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: