ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomarchewka 2 sztukseler 1 sztukpietruszka 2 sztukcebula 2 sztukbiałka 2 sztukpor 200 gramówkostka rosołowa 1 sztuksól według uznaniapieprz biały według uznanianatka pietruszki posiekana według uznaniaWykonanie:Oczyszczone marchewki, seler, cebule i pietruszki włożyć do garnka i wlać 1 litr wody, gotować 10 minut na średnim ogniu. Wyjąć marchewki, a pozostałe warzywa gotować jeszcze 5 minut, odcedzić , osączyć. Białka przyprawić solą i białym pieprzem i lekko ubić widelcem. W rondelku zagotować trochę wody. Do wrzątku przekładać małe porcje białka, zagotować. Ścięte białko wyjąć łyżką cedzakową i natychmiast przełożyć do zimnej wody. Ugotowane marchewki pokroić w plasterki o grubości ok. 1/2 cm. Następnie wyciąć z nich serduszka ( za pomocą małej foremki do ciastek). Oczyszczone pory pokroić w cienkie paseczki. Do wywaru, w którym gotowane były warzywa włożyć kostkę rosołowa, ponownie doprowadzić do wrzenia. Włożyć pokrojone pory i gotować 5 minut na małym ogniu. Dodać wycięte z marchewki serduszka i porcje białka, posolić. Gotowy rosół przelać do 4 talerzy lub kokilek. Posypać posiekaną zieleniną. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Komentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-20Moim zdaniem to nie rosól tylko jarzynowaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: