ßßß
Potrzebujemy:2 filety z mintaja2 marchewki2 pietruszkinatkę pietruszkiporselersól, pieprzdomową kostkę rosołowążelatyna - 2-3 łyżeczki na każde 0,5 litra płynuWarzywa obieramy i myjemy. Wszystkie składniki (oprócz żelatyny) wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ja gotowałam 2 godziny, trzeba jednak sprawdzać, czy ryba nie jest rozgotowana (mój filet ładnie się "trzymał"). Na koniec wyjmujemy z zupy warzywa i rybę. Marchewkę kroimy w plasterki i układamy na dnie salaterki. Rybę rozdrabniamy, również układamy w salaterce. Do wrzącego wywaru dodajemy żelatynę - 2-3 łyżeczki na 0,5 litra płynu, dokładnie mieszamy i przelewamy do salaterek. Schładzamy aż stężeje. Smacznego:)