Wykonanie
Składniki:5
marchewek1/4
selera1
pietruszka1
kostka rosołowa1/2 szklanki
kaszy manny1 pęczek
natki pietruszki1 łyżka
masłasólpieprzWszystkie
marchewki starannie umyć, obrać. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Seler,
pietruszkę myjemy, obieramy, kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do garnka. Zalewamy ok 1 1/2 l zimnej
wody i gotujemy do momentu wrzenia.Do garnka dodajemy
kostkę rosołową, startą
marchewkę,
sól,
pieprz. Całość gotujemy do momentu rozgotowania
marchewki (powstanie krem).
Pietruszka i
seler powinny być miękkie.Naszą zupę zagęszczamy
kaszą manną, gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Natkę pietruszki drobno pokroić, dodać do zupy. Pozostawić większe kawałki
natki na dekorację.