Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szparagi konserwowe 300 gramów
jajka 2 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
marchewka 1 sztuk
szynka konserwowa 250 gramów
żelatyna 10 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
wino białe wytrawne 1 szklanek
liść laurowy 1 sztuk
pieprz ziarnisty 1 łyżek deserowych
ziele angielskie 3 ziarna
natka pietruszki 3 łodyga
papryka mielona słodka według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Szparagi osączyć. Ugotowane, obrane
jajka pokroić w plasterki. oczyszczona
paprykę pokroić w kostkę. Ugotowana
marchewkę też pokroić w kostkę.Galareta: namoczyć
żelatynę w 0,3 szklanki
wody. Oczyszczoną
cebulę zalać
winem oraz 1,5 szklanki
wody, dodać
przyprawy i
natkę pietruszki. Gotować 5 minut i przecedzić, dodać
pieprz,
sól oraz
żelatynę. Mieszać, aż się rozpuści.Na dno salaterki wylać trochę galarety. Ułożyć
jajka, plasterki
szynki oraz
szparagi i zalać wszystko
galaretką, wypełniając półmiski. Odstawić do zastygnięcia. Następnie ułożyć
marchew oraz
paprykę i zalać resztą galarety. Wstawić do lodówki na 4 godziny. Podawać z
chrzanem lub
sosem tatarskim.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: