ßßß Cookit - przepis na Pierogi z pieca

Pierogi z pieca

nazwa

Wykonanie

Robimy pierogi z mięsem bez gotowania.
Przygotowujemy farsz, czyli:
-gotujemy dwie ćwiartki z kurczaka tak, jak na rosół.
My do wody dodajemy:
-jedną marchewkę
-opaloną cebulę
-ząbek czosnku
-warzywko
-ziele angielskie
-liść laurowy
-natkę pietruszki
-kilka suszonych grzybów
Ugotowane ćwiartki obieramy z mięsa.
Dokładamy 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej marchewkę i cebulę i wszystko mielimy.
Do zmielonego mięsa dodajemy
-jedno jajko
-pieprz
-przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy.
Farsz gotowy.
Przygotowujemy ciasto, jak na sakiewki z kaszanką.
Do tej ilości farszu wystarczy połowa ciasta, drugą połowę wykorzystamy na leniwe
poduszeczki.
Wycinamy kółeczka, nakładamy farsz, sklejamy brzegi, dociskamy widelcem i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Możemy na pierogach zrobić delikatny wzorek, posmarować roztrzepanym jajkiem i do nagrzanego pieca na ok. 15 minut w temp. 180 st. C.
Gotowe.
Znakomicie smakują z czerwonym barszczem.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2013/09/pierogi-z-pieca.html