Wykonanie

Robimy pierogi z
mięsem bez gotowania.
Przygotowujemy farsz, czyli:
-gotujemy dwie ćwiartki z
kurczaka tak, jak na rosół.
My do
wody dodajemy:
-jedną
marchewkę-opaloną
cebulę-ząbek
czosnku-warzywko
-
ziele angielskie-
liść laurowy-
natkę pietruszki-kilka
suszonych grzybów
Ugotowane ćwiartki obieramy z
mięsa.
Dokładamy 30 dkg
mielonego mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej
marchewkę i
cebulę i wszystko mielimy.

Do zmielonego
mięsa dodajemy
-jedno
jajko-
pieprz-
przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy.
Farsz gotowy.

Przygotowujemy ciasto, jak na sakiewki z
kaszanką.
Do tej ilości farszu wystarczy połowa ciasta, drugą połowę wykorzystamy na leniwe
poduszeczki.


Wycinamy kółeczka, nakładamy farsz, sklejamy brzegi, dociskamy widelcem i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.



Możemy na pierogach zrobić delikatny wzorek, posmarować roztrzepanym
jajkiem i do nagrzanego pieca na ok. 15 minut w temp. 180 st. C.

Gotowe.

Znakomicie smakują z czerwonym barszczem.


Smacznego!