Wykonanie
2 ratki wieprzowe
1
golonka3 marchwie
2
cebule3 ząbki
czosnkuziele angielskielisć laurowypieprznatka pietruszki2 łyżki Vegety/ Warzywka
2
jajkamałe opakowanie
groszku konserwowego
Ratki i
golonkę dobrze umyj i ugotuj razem z
czosnkiem, marchwią,
cebulą oraz
przyprawami do miękkości, na małym ogniu przez ok. 3 godziny.
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na plasterki,
groszek odcedz z zalewy.
Mięso oddziel od kości i pokrój na kawałki, ułóż w salatekach kolejno
mięso,
marchew,
groszek i
jajka. Odcedź
wywar, najlepiej przez drobne sito i uzupełnij salateki, aby przykryć wszystkie składniki. Nie dodawaj
żelatyny, gdyż
nogi wieprzowe są bogate w naturalną
żelatynę. Odstaw do lodówki na minimum 4 godziny, podawaj ze świeżo wyciśniętym
sokiem z cytryny.
Smacznego!