ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 150 gramówproszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowychsól 1 szczyptamigdały posiekane 100 gramówczekolada biała, połamana 100 gramówśmietana kremówka 100 mililitrówkakao 2 łyżek stołowychskórka starta z pomarańczy 1 sztukjajka 2 sztukjogurt naturalny 200 gramówmasło stopione 90 gramówcukier 100 gramówWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i migdałami. Czekoladę stopić na parze z połową śmietany. Ubić pozostałą śmietanę z kakao i skórką pomarańczową. Mikserem ubić jajka z jogurtem, masłem i cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć do 2 misek, do jednej dodać stopioną czekoladę, a do drugiej kakaową masę. Nakładać na przemian po łyżce jasnego i ciemnego ciasta do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30jakie sliczne :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: