Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
migdały posiekane 100 gramów
czekolada biała, połamana 100 gramów
śmietana kremówka 100 mililitrów
kakao 2 łyżek stołowychskórka starta z
pomarańczy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
masło stopione 90 gramów
cukier 100 gramówWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i
migdałami.
Czekoladę stopić na parze z połową
śmietany. Ubić pozostałą
śmietanę z
kakao i
skórką pomarańczową. Mikserem ubić
jajka z
jogurtem,
masłem i
cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć do 2 misek, do jednej dodać stopioną
czekoladę, a do drugiej
kakaową masę. Nakładać na przemian po łyżce jasnego i ciemnego ciasta do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30jakie sliczne :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: