ßßß Cookit - przepis na Marmurkowe babeczki

Marmurkowe babeczki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
migdały posiekane 100 gramów
czekolada biała, połamana 100 gramów
śmietana kremówka 100 mililitrów
kakao 2 łyżek stołowych
skórka starta z pomarańczy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
masło stopione 90 gramów
cukier 100 gramów
Wykonanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą i migdałami. Czekoladę stopić na parze z połową śmietany. Ubić pozostałą śmietanę z kakao i skórką pomarańczową. Mikserem ubić jajka z jogurtem, masłem i cukrem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć do 2 misek, do jednej dodać stopioną czekoladę, a do drugiej kakaową masę. Nakładać na przemian po łyżce jasnego i ciemnego ciasta do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Scully16
Data: 2009-04-30
jakie sliczne :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6175/Marmurkowe-babeczki