Wykonanie

Wczorajsze święto
czekolady nieco mnie zaskoczyło, dowiedziałem się o nim dopiero po 19. W związku z tym zanim dotarłem do sklepu i kupiłem
czekoladę było już dość późno ;)Do przygotowania tarty potrzebujesz:

- 200g
mąki- 100g
masła- 50g
cukru- 1
jajka- odrobiny
śmietany- szczypty
soliDo nadzienia:- 1 tabliczki gorzekiej
czekolady z dodatkiem
pomarańczy- 1 tabliczki
białej czekolady- 1 tabliczki
mlecznej czekolady z kawałkami
migdałów w karmelu- 2 200ml kubeczków
śmietany 30%
- łyżeczki
cukruZagnieć ciasto i rozwałkuj je cienko na papierze do pieczenia. Przenieś ciasto do formy i dociśnij. Wyłóż papierem i wysyp
grochem, lub przekłuj widelcem. Włóż ciasto do lodówki na pół godziny, następnie piecz w 200 stopniach przez 15-20 minut do złotego koloru, papier z
grochem wyjmij po 10 min. Ostudź.Każdą z
czekolad rozpuść w osobnym pojemniku ustawiając pojemnik na garnku z wrzątkiem. Do każdej z
czekolad dodaj 1/4 kubeczka
śmietany i wymieszaj gdy
czekolada się rozpuści. Odstaw do ostygnięcia.

Ostudzony kruchy spód wypełnij zastygającą
gorzką czekoladą, włóż na kilka miniut do lodówki, następnie wyłóż warstwę
białej czekolady. Ubij resztę
śmietany z
cukrem na sztywną pianę, dodaj ostudzoną
mleczną czekoladę i wymieszaj. Przenieś krem na warstwę
białej czekolady. Wstaw do lodówki do stężenia ( na około 2 godziny ). Możesz udekorować ciasto odrobiną tartej
czekolady.Smacznego!