ßßß Cookit - przepis na Frykadelki z kapustą

Frykadelki z kapustą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
mięso wołowe mielone 400 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 100 gramów
śmietana 0,25 szklanek
kminek mielony według uznania
papryka mielona słodka według uznania
oregano według uznania
pomidory 200 gramów
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, małą główkę kapusty pokroić na cząstki, włożyć na kilka minut do wrzącej, posolonej wody. Wyjąć, osączyć, wyciąć głąb, a liście pokroic w kosteczkę.
Do mięsa wbić jajka, wsypać tarta bułkę, dodać śmietanę oraz pokrojona kapustę. doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem, papryką oraz oregano. Dobrze wyrobić. Z masy formować niewielkie frykadelki. Ułożyć na rozgrzanym oleju i smażyć 7 minut, często obracając. Gotowe przełożyć na talerze. Obłożyć pokrojonymi na cząstki pomidorami i udekorować natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9494/Frykadelki-z-kapusta