Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta włoska 1 sztuk
mięso wołowe mielone 400 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 100 gramów
śmietana 0,25 szklanek
kminek mielony według uznania
papryka mielona słodka według uznania
oregano według uznania
pomidory 200 gramów
olej według uznania
natka pietruszki według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, małą główkę
kapusty pokroić na cząstki, włożyć na kilka minut do wrzącej, posolonej
wody. Wyjąć, osączyć, wyciąć głąb, a liście pokroic w kosteczkę.Do
mięsa wbić
jajka, wsypać
tarta bułkę, dodać
śmietanę oraz pokrojona
kapustę. doprawić do smaku
solą,
pieprzem,
kminkiem,
papryką oraz
oregano. Dobrze wyrobić. Z masy formować niewielkie frykadelki. Ułożyć na rozgrzanym
oleju i smażyć 7 minut, często obracając. Gotowe przełożyć na talerze. Obłożyć pokrojonymi na cząstki
pomidorami i udekorować
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: