ßßß Cookit - przepis na Pstrąg zapiekany w soli ziołowej

Pstrąg zapiekany w soli ziołowej

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrąg sprawiony 1 sztuk
sól morska 2 kilogramów
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oregano według uznania
koperek według uznania
rozmaryn według uznania
tymianek 1 łyżek stołowych
pieprz zielony marynowany 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczek
Wykonanie:
Umytą, osuszoną rybę posypać w środku łyżką soli morskiej i grubo posiekaną natką. Włożyć do środka kilka plasterków wyszorowanej cytryny. Resztę soli wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, ziołami i pieprzem. na dno brytfanny wsypać połowę soli, położyć na niej rybę i przykryć reszta soli. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Rybę zostawić jeszcze w wyłączonym piekarniku na kilka minut. Zdjąć skorupę solną. Podawać pstrąga z majonezem ziołowym i ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11975/Pstrag-zapiekany-w-soli-ziolowej