Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pstrąg sprawiony 1 sztuk
sól morska 2 kilogramów
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
oregano według uznania
koperek według uznania
rozmaryn według uznania
tymianek 1 łyżek stołowych
pieprz zielony marynowany 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1 pęczekWykonanie:Umytą, osuszoną
rybę posypać w środku łyżką
soli morskiej i grubo posiekaną
natką. Włożyć do środka kilka plasterków wyszorowanej
cytryny. Resztę
soli wymieszać ze zmiażdżonym
czosnkiem,
ziołami i
pieprzem. na dno brytfanny wsypać połowę
soli, położyć na niej
rybę i przykryć reszta
soli. Piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.
Rybę zostawić jeszcze w wyłączonym piekarniku na kilka minut. Zdjąć skorupę
solną. Podawać
pstrąga z
majonezem ziołowym i
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: