Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Marta Dzikowska-Łuczywo, Kinga A. KłosińskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Duży sprawiony pstrąg (około 60 dag)2 kg soli morskiej1 cytryna2-3 ząbki czosnkuoreganokoperrozmaryn1 czubata łyżka tymianku1 łyżka zielonego marynowanego pieprzupęczek pietruszki .Pstrąg zapiekany w soliziołowej - sposób przygotowania: Wnętrze ryby posypujemy łyżką soli morskiej i grubo siekaną pietruszką, wkładamy do niego kilka plasterków cytryny. Resztę soli mieszamy z ziołami, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Połowę soli wsypujemy na dno brytfanny, kładziemy na niej rybę i przykrywamy resztą soli. Brytfannę wstawiamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do temp. 250°C. Następnie wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim rybę przez kilka minut. Zdejmujemy skorupę solną. Pstrąga podajemy z majonezemziołowym i ziemniakami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu