ßßß
SKŁADNIKI:- świeże pstrągi (wypatroszone i oczyszczone)- 2 cytryny- 2 garście świeżego tymianku- 8 ząbków czosnku- świeżo zmielona sól morska- świeżo zmielony pieprz- oliwaPRZYGOTOWANIE:Ryby umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Cytryny pokroić w plasterki. Włożyć je do środka ryb wraz z gałązkami tymianku oraz rozgniecionymi ząbkami czosnku (zostawiamy go w łupinkach). Ryby nasmarować oliwą, posypać solą i pieprzem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 220°C przez 15 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z ryb nadzienie. Tymianek wraz z wyciśniętym z łupinek czosnkiem posiekać i wyłożyć na ryby. Podawać z plasterkami pieczonych ziemniaków. Smacznego!