Wykonanie
Ryby pod każdą postacią uwielbiamy, są proste do obróbki, a najlepiej smakują nam pieczone, za marynowane w
tymianku,
cytrynie i
solnej skorupce zachęcają do konsumpcji, jednak należy pamiętać, aby przed zjedzeniem zdjąć z nich skórkę.Na pewno przepis docenią ci, którzy lubią praktyczne proste rozwiązania. Polecam na bożonarodzeniowy obiad.


Składniki:2 wypatroszone
pstrągi ze skórą½
cytryny2 łyżeczki suszonego
tymiankuSól gruboziarnista himalajska do posypania4 ząbki
czosnkuPieprz cytrynowy do smakuSposób wykonania:
Ryby umyć wytrzeć ręcznikiem papierowym, nie odcinać głowy ani ogona!, natrzeć
tymiankiem orz
pieprzem kolorowym, w środek włożyć pokrojone plasterki
cytryny, skórę posypać gruboziarnistą
solą, włożyć
ryby-każdą osobno do woreczka do pieczenia, w środek włożyć po dwa ząbki
czosnku, zawiązać i włożyć na 2 godziny do lodówki.Piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 20 minut, serwować w całości na półmisku, podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego ;-)