ßßß
Składnikipstrąg, 2 sztukisól morska, świeżo mielony czarny pieprzcytryna, 1 sztukanatka pietruszki, 1 pęczektymianek, 1/2 doniczkiczosnek, 5-6 ząbkówmąka pszenna, 5-6 łyżekmasło klarowane do smażenia, 2-4 łyżkilimonka (opcjonalnie), 1/2 sztukiSposób przygotowaniaPstrągi umyć i dokładnie osuszyć. Odciąć głowy (chyba, że macie na tyle dużą patelnię, żeby całe ryby się zmieściły). Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony, również w środku. Skropić sokiem z połowy cytryny. Drugą połowę, 2 ząbki czosnku i limonkę pokroić w plasterki. Do każdej ryby włożyć po porcji ziół, 2 plasterki cytryny i po 1 ząbku czosnku. Odstawić do lodówki na pół godziny.Następnie obtoczyć w mące. Patelnię mocno rozgrzać. Wlać masło i wrzucić pozostałe ząbki czosnku, wcześniej je rozgniatając. Kiedy tłuszcz będzie już rozgrzany, zmniejszyć trochę ogień, położyć ryby. Smażyć z obu stron do osiągnięcia pożądanego koloru (około 5-8 minut na każdą stronę).Podawać z plasterkami cytryny i limonki oraz pieczonymi ziemniaczkami.buy viagra uk online