ßßß
Składniki:2 świeże pstrągi2 łyżki masła1/4 pęczka koperku1/4 pęczka natki pietruszki1 łyżeczka świeżego tymianku1 łyżka cytrynysól morska świeżo zmie lonaczarny pieprz świeżo zmielony2 łyżki oleju roślinnego
Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i s kropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę sokiem z cytryny. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką sałatką. Smacznego!