ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym
Składniki
Pstrąg
Masło
Koperek
Natka pietruszki
Tymianek
Cytryna
Sól morska
Margaryna bona
Pieprz czarny
Olej
Wykonanie
Świeże
ryby
z grilla to prawdziwy rarytas. Pyszne białe
mięso
, rozpływające się w ustach ...to jed en z moich grillowych
hitów
. Dziś przepis na
pstrąga
faszerowanego
masłem
ziołowym
z odrobiną
cytryny
. Klasyka, która zawsze się sprawdza i wyśmienicie smakuje.
Składniki:2 świeże
pstrągi
2 łyżki
masła
1/4 pęczka
koperku
1/4 pęczka
natki pietruszki
1 łyżeczka świeżego
tymianku
1 łyżka
cytryny
sól morska
świeżo zmie
lona
czarny pieprz
świeżo zmielony2 łyżki
oleju roślinnego
Pstrągi
umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i s kropić
olejem
. Natrzeć
solą morską
i
pieprzem
. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie
masło
utrzeć z posiekanymi
ziołami
,
sokiem z cytryny
,
solą
i
pieprzem
.
Ryby
nafaszerować
masłem
i skropić skórę
sokiem z cytryny
. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką
sałatką
. Smacznego!
Źródło:
http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2013/05/pstrag-z-grilla-z-masem-zioowo.html
Przepisy powiązane
Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem - Buszująca w kuchni
Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem - Buszująca w kuchni
Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem - Buszująca w kuchni
Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem - Buszująca w kuchni
Smażony pstrąg z ziołami i czosnkiem - Buszująca w kuchni
Składniki powiązane (0)