ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym

Pstrąg z grilla z masłem ziołowo-cytrynowym

nazwa

Wykonanie

Świeże ryby z grilla to prawdziwy rarytas. Pyszne białe mięso, rozpływające się w ustach ...to jed en z moich grillowych hitów. Dziś przepis na pstrąga faszerowanego masłem ziołowym z odrobiną cytryny. Klasyka, która zawsze się sprawdza i wyśmienicie smakuje.
Składniki:
2 świeże pstrągi
2 łyżki masła
1/4 pęczka koperku
1/4 pęczka natki pietruszki
1 łyżeczka świeżego tymianku
1 łyżka cytryny
sól morska świeżo zmie lona
czarny pieprz świeżo zmielony
2 łyżki oleju roślinnego
Pstrągi umyć i oczyścić. Osuszyć na ręczniku papierowym. Ponacinać z obydwu stron i s kropić olejem. Natrzeć solą morską i pieprzem. Wstawić do lodówki na 30 minut. W międzyczasie miękkie masło utrzeć z posiekanymi ziołami, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Ryby nafaszerować masłem i skropić skórę sokiem z cytryny. Ułożyć na kratkach do grillowania ryb i grillować nad rozgrzanym żarem z obu stron do miękkości i zarumienienie ok. 20-30 minut. Podawać z lekką sałatką. Smacznego!
Źródło:http://kuchniaszerokootwarta.blogspot.com/2013/05/pstrag-z-grilla-z-masem-zioowo.html