ßßß Cookit - przepis na Pieczona dorada z rozmarynem - Buszująca w kuchni

Pieczona dorada z rozmarynem - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Składniki
dorada, 2 sztuki po 300 g każda
cytryna, 1 sztuka
sól morska, świeżo mielony czarny pieprz
świeży rozmaryn, 4 gałązki
czosnek, 1 duży ząbek
masło, 2-4 łyżeczki
Sposób przygotowania
Ryby umyć i dokładnie osuszyć. Zrobić po 3 nacięcia z każdej strony. Skropić sokiem z połowy cytryny. Przyprawić solą i pieprzem.
Do środka włożyć rozmaryn, posiekany czosnek, masło oraz plasterek cytryny.
Ryby przełożyć na papier do pieczenia (każdą na osobny arkusz). Zwinąć w paczuszkę. Ja dodatkowo spięłam papier spinaczami biurowymi.
Piec przez 25-30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawać z plasterkami cytryny i pieczonymi ziemniaczkami.
best web hosting
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/pieczona-dorada-z-rozmarynem