ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegośmietana kremówka 1 litrówmleko 1 litrówjajka 6 sztukmasło 250 gramówcukier puder 150 gramówrodzynki 100 gramówmigdały 50 gramówskórka pomarańczowa kandyzowana 50 gramówlaska wanilii 0,5 sztukowoce cytrusowe według uznaniaWykonanie:Zagotować mleko z wanilią. Do rondla wbić jajka i zalać je wrzącym mlekiem, dodać śmietanę i gotować na bardzo małym ogniu tak długo, aż masa się z warzy. Przecedzić ja przez gazę. Twarożek dobrze osączyć i wystudzić.Miękkie masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Ucierając, stopniowo dodawać twarożek. Rodzynki i migdały osobno zalać wrzątkiem. Odstawić na kilka minut i osączyć. Migdały obrać ze skórki, kilka odłożyć do dekoracji. Rodzynki osączyć i osuszyć. Bakalie posiekać i dodać do masy twarogowej. Wymieszać ze skórką pomarańczową.Gazę zmoczyć zimna wodą, wycisnąć i wyłożyć nią formę na babkę. Masę przełożyć do formy i wstawić na noc do lodówki. przed podaniem paschę przełożyć na talerz i udekorować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: