Wykonanie
Upały, upały, upały. Może coś dla ochłody? Dobrym pomysłem będzie pascha z dodatkiem
lodów,
bitej śmietany i
owoców.
Składniki:3 l
mleka3 szkl. kwaśnej
śmietany9
żółtek1 szkl.
cukru pudru1 szkl. roztopionego
masła1
laska waniliirodzynki,
migdały,
orzechyskórka pomarańczowaGotujemy
mleko z
laska wanilii.
Żółtka łączymy ze
śmietaną i wlewamy do wrzącego
mleka. Gotujemy na wolnym ogniu 3-4 minuty. Odstawiamy z ognia do ostygnięcia, po czym wlewamy do woreczka z gazy i pozostawiamy , aby masa ociekła. Przygotowaną masę przekładamy do miski, dodajemy roztopione
masło,
cukier puder, startą
skórkę z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie rozcieramy. Na końcu dodajemy
bakalie.Paschę możemy podać z
lodami,
bitą śmietaną i
owocami.Smacznego!