Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rodzynki 100 gramów
migdały 50 gramów
daktyle 300 gramów
figi 30 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 80 gramów
ser mielony 500 gramów
masło 250 gramów
żółtka 4 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
laska wanilii - starta 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 1 szklanek
płatki migdalowe według uznania
owoce kandyzowane według uznaniaWykonanie:Namoczone
rodzynki osączyć. Sparzone, obrane
migdały posiekać z resztą
bakalii. Utrzeć
ser stopniowo dodając
masło, po jednym
żółtku,
cukier puder,
wanilię i
śmietanę. Wymieszać z
bakaliami. Wyłożyć do formy, przycisnąć obciążonym talerzykiem i odstawić na noc do lodówki. Odlać
serwatkę. Paschę wyjąć i udekorować ozdobami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: