ßßß Cookit - przepis na Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rodzynki 100 gramów
migdały 50 gramów
daktyle 300 gramów
figi 30 gramów
skórka pomarańczowa kandyzowana 80 gramów
ser mielony 500 gramów
masło 250 gramów
żółtka 4 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
laska wanilii - starta 1 łyżek deserowych
śmietana kremowa 1 szklanek
płatki migdalowe według uznania
owoce kandyzowane według uznania
Wykonanie:
Namoczone rodzynki osączyć. Sparzone, obrane migdały posiekać z resztą bakalii. Utrzeć ser stopniowo dodając masło, po jednym żółtku, cukier puder, wanilię i śmietanę. Wymieszać z bakaliami. Wyłożyć do formy, przycisnąć obciążonym talerzykiem i odstawić na noc do lodówki. Odlać serwatkę. Paschę wyjąć i udekorować ozdobami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10338/Pascha-wielkanocna