ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorodzynki 100 gramówmigdały 50 gramówdaktyle 300 gramówfigi 30 gramówskórka pomarańczowa kandyzowana 80 gramówser mielony 500 gramówmasło 250 gramówżółtka 4 sztukcukier puder 0,75 szklaneklaska wanilii - starta 1 łyżek deserowychśmietana kremowa 1 szklanekpłatki migdalowe według uznaniaowoce kandyzowane według uznaniaWykonanie:Namoczone rodzynki osączyć. Sparzone, obrane migdały posiekać z resztą bakalii. Utrzeć ser stopniowo dodając masło, po jednym żółtku, cukier puder, wanilię i śmietanę. Wymieszać z bakaliami. Wyłożyć do formy, przycisnąć obciążonym talerzykiem i odstawić na noc do lodówki. Odlać serwatkę. Paschę wyjąć i udekorować ozdobami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: