ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 500 gramówżółtka 5 sztukcukier puder 1 szklanekcukier waniliowy 2 łyżek deserowychmasło 0,5 kostekśmietana słodka 0,5 szklanekrodzynki 50 gramóworzechy włoskie 50 gramówmigdały 50 gramówskórka pomarańczowa smażona 50 gramówkoniak 50 mililitrówczekolada twarda 0,5 sztukWykonanie:Wypłukane rodzynki zalać koniakiem, a gdy napęcznieją osączyć. Żółtka utrzeć z cukrami na puszystą masę, pod koniec ucierania połączyć ze śmietaną. Położyć garnek na małym ogniu i mieszając podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania, wystudzić. Sparzone migdały obrać ze skórki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać. Orzechy i skórkę pomarańczową dość drobno posiekać ( kilka odłożyć do dekoracji). Ser, żółtka ze śmietaną, bakalie i masło bardzo starannie wymieszać, wyłożyć na szerokie sito wyścielone wilgotną gazą, końce gazy związać, przykryć talerzykiem i lekko obciążyć. Po kilku godzinach paschę przełożyć na półmisek, udekorować cząstkami orzechów, połówkami migdałów, i wstążkami skórki pomarańczowej. Posypać startą czekoladą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: