Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
żółtka 5 sztuk
cukier puder 1 szklanek
cukier waniliowy 2 łyżek deserowych
masło 0,5 kostek
śmietana słodka 0,5 szklanek
rodzynki 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
migdały 50 gramów
skórka pomarańczowa smażona 50 gramów
koniak 50 mililitrów
czekolada twarda 0,5 sztukWykonanie:Wypłukane
rodzynki zalać
koniakiem, a gdy napęcznieją osączyć.
Żółtka utrzeć z
cukrami na puszystą masę, pod koniec ucierania połączyć ze
śmietaną. Położyć garnek na małym ogniu i mieszając podgrzewać nie doprowadzając do zagotowania, wystudzić. Sparzone
migdały obrać ze skórki, kilka odłożyć do dekoracji, a resztę posiekać.
Orzechy i
skórkę pomarańczową dość drobno posiekać ( kilka odłożyć do dekoracji).
Ser,
żółtka ze
śmietaną,
bakalie i
masło bardzo starannie wymieszać, wyłożyć na szerokie sito wyścielone wilgotną gazą, końce gazy związać, przykryć talerzykiem i lekko obciążyć. Po kilku godzinach paschę przełożyć na półmisek, udekorować cząstkami
orzechów, połówkami
migdałów, i wstążkami
skórki pomarańczowej. Posypać startą
czekoladą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: