ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowiśnie z konfitury 3 łyżek stołowychmigdały 0,5 szklanekcukier waniliowy 1 sztukżółtka (ugotowane)6 sztukser mielony 500 gramówmasło 250 gramówcukier puder 300 gramówWykonanie:Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Ser połączyć z ugotowanymi żółtkami i ucierając po łyżce dodawać do masy maślanej. Do gładkiej masy dodać sparzone, obrane, drobno posiekane migdały oraz cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Utartą paschę zawinąć w lniana ściereczkę i odstawić na kilka godzin, by odciekła, najlepiej na sicie. Włożyć do formy, obciążyć deseczką lub talerzykiem (o mniejszej średnicy niż forma), przycisnąć np. słoikiem z wodą i zostawić na noc w lodówce. Przed podaniem wyłożyć na półmisek i udekorować wiśniami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: