Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
wiśnie z
konfitury 3 łyżek stołowych
migdały 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka (ugotowane)6 sztuk
ser mielony 500 gramów
masło 250 gramów
cukier puder 300 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć z
cukrem na puch.
Ser połączyć z ugotowanymi
żółtkami i ucierając po łyżce dodawać do masy
maślanej. Do gładkiej masy dodać sparzone, obrane, drobno posiekane
migdały oraz
cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Utartą paschę zawinąć w lniana ściereczkę i odstawić na kilka godzin, by odciekła, najlepiej na sicie. Włożyć do formy, obciążyć deseczką lub talerzykiem (o mniejszej średnicy niż forma), przycisnąć np. słoikiem z
wodą i zostawić na noc w lodówce. Przed podaniem wyłożyć na półmisek i udekorować
wiśniami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: