ßßß Cookit - przepis na Pascha waniliowa

Pascha waniliowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wiśnie z konfitury 3 łyżek stołowych
migdały 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
żółtka (ugotowane)6 sztuk
ser mielony 500 gramów
masło 250 gramów
cukier puder 300 gramów
Wykonanie:
Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Ser połączyć z ugotowanymi żółtkami i ucierając po łyżce dodawać do masy maślanej. Do gładkiej masy dodać sparzone, obrane, drobno posiekane migdały oraz cukier waniliowy i dobrze wymieszać. Utartą paschę zawinąć w lniana ściereczkę i odstawić na kilka godzin, by odciekła, najlepiej na sicie. Włożyć do formy, obciążyć deseczką lub talerzykiem (o mniejszej średnicy niż forma), przycisnąć np. słoikiem z wodą i zostawić na noc w lodówce. Przed podaniem wyłożyć na półmisek i udekorować wiśniami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11893/Pascha-waniliowa