Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 0,5 kilogramów
masło 9 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
owoce kandyzowane 0,5 szklanek
rodzynki 0,3 szklanek
migdały 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztukesencja waniliowa 1 łyżek deserowych
wiśnie z
konfitur według uznania
migdały według uznania
owoce kandyzowane według uznaniaandżelika według uznaniaWykonanie:Ucierać
ser z
masłem,
żółtkami oraz
cukrem, aż masa będzie gładka. Dodać pokrojone kandyzowane
owoce,
rodzynki, posiekane
migdały, starta
skórkę cytrynową oraz esencję
waniliową i wymieszać.Czystą doniczkę o średnicy 18 cm wyłożyć wilgotna gazą i przełożyć masę
serową. Przycisnąć talerzem i obciążyć. Umieścić doniczkę na głębokim talerzu i pozostawić do odcieknięcia na noc w chłodnym miejscu. Wylać
serwatkę, zdjąć obciążniki i talerz. Odwrócić doniczkę do góry dnem i wyłożyć zawartość. Paschę udekorować
owocami kandyzowanymi,
migdałami oraz andżeliką. Rosjanie podają do paschy babę
drożdżową.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia RosyjskaPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: