ßßß Cookit - przepis na Pascha kresowa

Pascha kresowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ser biały 0,5 kilogramów
masło 9 łyżek stołowych
żółtka 2 sztuk
cukier puder 0,5 szklanek
owoce kandyzowane 0,5 szklanek
rodzynki 0,3 szklanek
migdały 0,5 szklanek
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
esencja waniliowa 1 łyżek deserowych
wiśnie z konfitur według uznania
migdały według uznania
owoce kandyzowane według uznania
andżelika według uznania
Wykonanie:
Ucierać ser z masłem, żółtkami oraz cukrem, aż masa będzie gładka. Dodać pokrojone kandyzowane owoce, rodzynki, posiekane migdały, starta skórkę cytrynową oraz esencję waniliową i wymieszać.
Czystą doniczkę o średnicy 18 cm wyłożyć wilgotna gazą i przełożyć masę serową. Przycisnąć talerzem i obciążyć. Umieścić doniczkę na głębokim talerzu i pozostawić do odcieknięcia na noc w chłodnym miejscu. Wylać serwatkę, zdjąć obciążniki i talerz. Odwrócić doniczkę do góry dnem i wyłożyć zawartość. Paschę udekorować owocami kandyzowanymi, migdałami oraz andżeliką. Rosjanie podają do paschy babę drożdżową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Rosyjska
Potrawy z serem
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12079/Pascha-kresowa