ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser biały 0,5 kilogramówmasło 9 łyżek stołowychżółtka 2 sztukcukier puder 0,5 szklanekowoce kandyzowane 0,5 szklanekrodzynki 0,3 szklanekmigdały 0,5 szklanekskórka z cytryny - otarta 1 sztukesencja waniliowa 1 łyżek deserowychwiśnie z konfitur według uznaniamigdały według uznaniaowoce kandyzowane według uznaniaandżelika według uznaniaWykonanie:Ucierać ser z masłem, żółtkami oraz cukrem, aż masa będzie gładka. Dodać pokrojone kandyzowane owoce, rodzynki, posiekane migdały, starta skórkę cytrynową oraz esencję waniliową i wymieszać.Czystą doniczkę o średnicy 18 cm wyłożyć wilgotna gazą i przełożyć masę serową. Przycisnąć talerzem i obciążyć. Umieścić doniczkę na głębokim talerzu i pozostawić do odcieknięcia na noc w chłodnym miejscu. Wylać serwatkę, zdjąć obciążniki i talerz. Odwrócić doniczkę do góry dnem i wyłożyć zawartość. Paschę udekorować owocami kandyzowanymi, migdałami oraz andżeliką. Rosjanie podają do paschy babę drożdżową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia RosyjskaPotrawy z seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: