ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet z kurczaka 4 sztukolej 4 łyżek stołowychpapryka kolorowa 4 sztukogórek zielony 400 gramówcebula 4 sztuknatka pietruszki, gałązki 8 sztukkoperek, gałązki 8 kostekczosnek 4 ząbkijogurt naturalny 200 gramówmajonez 150 gramówsok z cytryny 2 łyżek stołowycholiwki marynowane 8 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor (ok. 10 minut). Zdjąć z patelni, oprószyć solą oraz pieprzem, odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, a umyty ogórek pokroić w kostkę. Oczyszczoną cebulę pokroić w plasterki. Opłukaną natkę i koperek posiekać (trochę odłożyć do dekoracji). Oczyszczony czosnek rozdrobnić.Sos: jogurt wymieszać z majonezem, dodać sok cytrynowy, czosnek i połowę posiekanych ziół, doprawić do smaku solą i pieprzemOgórek, paprykę i cebulę wymieszać, przełożyć na talerz. Polać przygotowanym sosem i posypać pozostałą zieleniną. Obok położyć pokrojone w plastry filety z kurczaka. Udekorować gałązkami ziół i oliwkami. Podawać z bagietką posmarowaną masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: