Surówka z kilku warzyw, które można dowolnie komponować.Ważnym elementem jest sos jogurtowy, który podkreśla smak.Składniki:-kilka liści sałaty radicchio-pół ogórka-pomidor-papryka-cebulaSkładniki na sos:-3 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego-1 czubata łyżka majonezu-łyżeczka posiekanego koperku-sól, pieprz-czosnek granulowany-sumak przyprawowyZaczynamy od przygotowania sosu.Jogurt łączymy z majonezem, dodajemy koperek, dodajemy do smaku sól, pieprz,czosnek i 1/4 łyżeczki sumaka.Dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.Warzywa kroimy w plasterki lub półplasterki.Liście sałaty moczymy w zimnej wodzie ok. 10 minut, osuszamy i kroimy.Nakładamy na talerz porcje pokrojonych warzyw, polewamy sosem i gotowe.Smacznego!