Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
jajko 2 sztuk
mleko 0.5 szklanek
sól według uznania
cukier 0.5 łyżek deserowych
drożdże 50 gramów
olej 2 łyżek stołowych
grzyb 300 gramów
cebula 3 sztuk
papryka 2 sztuk
kiełbasa 250 gramów
margaryna 0.5 kostek
vegeta według uznania
pieprz według uznania
papryka ostra według uznania
liście laurowe 2 sztukkukurudza puszka 1 sztuk
ketchup 3 łyżek stołowych
przyprawa do pizzy według uznania
ser żółty 150 gramówWykonanie:Z
drożdży, pół łyżeczki
cukru i łyżeczki
mąki zrobić rozczyn i pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Do naczynia dać przesianą
mąkę,
jajka,
mleko, szczyptę
soli i wyrośnięty rozczyn. Ręką wyrobić ciasto, jeśli jest za gęste, to dolać
mleka. Ciasto wyrabiać tak długo, aż zacznie odchodzić od ręki i od ścian naczynia. Pod koniec wyrabiania dodać 2 łyżki
oleju i wmieszać w ciasto. Pozostawić w cieple do wyrośnięcia.Przygotowanie farszu: do rondla dać
margarynę, oczyszczoną i pokrojoną w niewielkie talarki
cebulę, oczyszczoną i pokrojoną w niewielkie paski
paprykę, dusić na małym ogniu, dodać dodać pokrojone i obgotowane leśne
grzyby, pokrojoną w kostkę
kiełbasę,
liście laurowe, mieszając doprawić do smaku przyprawą jarzynową,
pieprzem mielonym,
solą i
ostrą papryką. Na końcu dodać odsączoną
kukurydzę i
keczup. Farsz ma
mieć smak dość pikantny,a
papryka i
cebula ma być twardawa.Dużą blachę wysmarować
olejem i równomiernie rozłożyć na niej wyrośnięte ciasto, na nim rozłożyć równiutko farsz, po farszu posypać przyprawą do pizzy, a całość równomiernie obsypać startym na grubych oczkach
serem żółtym. Piec w 180 stopniach ok. 45 minut. Podawać gorącą z
keczupem.Uwagi:
grzyby leśne pokrojone i obgotowaneAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: MargueriteData: 2008-11-10Wg orginalnej receptury z Italii, do ciasta na pizze, nie dodaje sie
jajek! Dodaje sie
oliwe, a nie
olej.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: