Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 5 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sałata według uznania
pieczarki 2 sztuk
szparagi według uznania
papryka czerwona według uznania
groszek zielony 2 łyżek stołowych
kapusta pekińska 2 łyżek stołowych
kalarepa 1 sztuk
por według uznania
koperek według uznania
orzechy włoskie według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
olej 6 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Orzechy podprażone na suchej patelni (ok. 5 min.) zmiksować z
solą,
pieprzem,
czosnkiem,
octem winnym i
sokiem wyciśniętym z
cytryny. Mieszając wlewać po łyżeczce
oleju. Powinien powstawać dość gęsty sos podobny do
majonezu. Warzywa ułożyć fantazyjnie na talerzu. Sos podać oddzielnie.Uwagi:liście kolorowych
sałat,
pieczarka blanszowana pokrojona w plastry,
papryka pokrojona w paski,
kapusta pekińska drobno pokrojona, plaster
kalarepy, kilka sprężynek ukrojonych z
poraJarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: