ßßß Cookit - przepis na Kaczka z czerwoną kapustą

Kaczka z czerwoną kapustą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
kapusta czerwona 1 sztuk
smalec 4 łyżek stołowych
słonina 50 gramów
cebula 2 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
margaryna 1 łyżek stołowych
wino czerwone wytrawne 1 szklanek
cytryna 1 sztuk
Winogrona 15 sztuk
sól według uznania
cukier według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Z kaczki odkroić skrzydła, szyję i kręgosłup. Połówki kaczki usmażyć na smalcu. Podroby oraz jedną cebulę posiekać i zrumienić na margarynie, podlać wodą i gotować 30 minut. Połówki kaczki przełożyć do rondla, podlać wywarem z podrobów i dusić, aż mięso będzie prawie miękkie.
Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, posolić i skropić sokiem z cytryny. Słoninę pokroić i smażyć z posiekaną jedną cebulą, oprószyć mąką i razem z podrobami przełożyć do kapusty, zalać winem i poddusić. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Porcje kaczki obłożyć kapustą i dusić przez 40 minut. Pod koniec dodać winogrona.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3932/Kaczka-z-czerwona-kapusta