ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegokaczka 1 sztukkapusta czerwona 1 sztuksmalec 4 łyżek stołowychsłonina 50 gramówcebula 2 sztukmąka 1 łyżek stołowychmargaryna 1 łyżek stołowychwino czerwone wytrawne 1 szklanekcytryna 1 sztukWinogrona 15 sztuksól według uznaniacukier według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Z kaczki odkroić skrzydła, szyję i kręgosłup. Połówki kaczki usmażyć na smalcu. Podroby oraz jedną cebulę posiekać i zrumienić na margarynie, podlać wodą i gotować 30 minut. Połówki kaczki przełożyć do rondla, podlać wywarem z podrobów i dusić, aż mięso będzie prawie miękkie.Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, posolić i skropić sokiem z cytryny. Słoninę pokroić i smażyć z posiekaną jedną cebulą, oprószyć mąką i razem z podrobami przełożyć do kapusty, zalać winem i poddusić. Doprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Porcje kaczki obłożyć kapustą i dusić przez 40 minut. Pod koniec dodać winogrona.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: