Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
słonina 250 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
groch 1 kilogramów
natki pietruszki 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa według uznaniaWykonanie:W naczyniu zrumień
słoninę i
cebulę. Włóż
kaczkę i przypiecz z obu stron na złoty kolor. Wyjmij
kaczkę, a do uzyskanego już sosu dodaj
mąki i przygotuj zasmażkę. Wlej do niej 1/2 l
wody, przypraw
solą,
pieprzem i wrzuć posiekaną
natkę pietruszki. Do sosu włóż ponownie
kaczkę i dodaj
grochu.
Kaczkę wraz z warzywami gotuj 30 minut.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: