Wykonanie
            Bardziej wyglądem przypominają kotleciki ale lepiej mi się je smażyło i panierowało w tej formie. Bardzo smaczne. Stwierdzam, że najbardziej lubię 
rybę w tej formie. Takie krokieciki, kotleciki najlepiej smakują. Najlepszym akcentem 
smakowym jest tu nać 
pietruszki więc nie polecam jej pomijać ewentualnie jak nie lubicie dodajcie 
kolendrę. Krokieciki palce lizać :) Smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Przepis pochodzi z bloga My 
olive tree .

Składniki :600 g surowego 
mięsa ryby ( u mnie filety )4 średnie 
ziemniaki ugotowane w mundurkach1 średnia 
cebulapęczek 
natki pietruszki1 
jajo3 łyżki 
oliwysól, 
pieprzolej do smażenia
mąka do panierowania
Rybę kroimy na drobne kawałki. Ja swoją zmieliłam blenderem. 
Ziemniaki obieramy, rozgniatamy widelcem ( 
ziemniaki również potraktowałam blenderem - pulsacyjnie ) i dodajemy do 
ryby razem z pokrojoną w drobną kostkę 
cebulą, posiekaną 
natką pietruszki, 
jajem, 
solą, 
pieprzem i 3 łyżkami 
oliwy. Dokładnie mieszamy aż składniki się połączą.Na patelni rozgrzewamy 
olej. 
Mięso formujemy, obtaczamy w 
mące i smażymy z obu stron na złoty kolor.Smacznego :)