ßßß Cookit - przepis na Prosty gulasz wołowy

Prosty gulasz wołowy

nazwa

Wykonanie

Zamiast zraz ów w olę przyrządzać gulasz wołow y,ponieważ robi się go zd ec ydowanie prościej . Najlepiej smakuje z kaszą lub ryżem i kiszonym o górkiem.
500 g mięsa wołowego
1 duża cebula
sól,pieprz
6- 8 łyżek oliwy
ziel e angiels kie, liść lau r owy
1 łyżeczk a przyprawy do gulaszu
natka pietruszki
2 łyżki mąki
Mięso pokroić na cienkie plastry (jeśli się nie uda, to rozbić tłuczkiem). K łaść na patelnię, na gorący tłuszcz i opiekać z każdej strony na brązowy kolor. Zrumienione przełożyć do garnka .
Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać ją do mięsa, podlać wodą, dodać przypra w y i dusić do miękkości pod przykryciem (ok. 40 min.).
Gdy mięso jest miękkie, dodać zawiesinę z mąki i wody oraz siekaną natkę pietruszki i dusić jeszcze kilka minut.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2013/02/prosty-gulasz-woowy.html