Wykonanie
            
Zamiast zraz ów w olę przyrządzać gulasz wołow y,ponieważ robi się go zd ec ydowanie prościej . Najlepiej smakuje z 
kaszą lub 
ryżem i kiszonym o górkiem.500 g 
mięsa wołowego1 duża 
cebulasól,
pieprz6- 8 łyżek 
oliwyziel e angiels kie, liść lau r owy1 łyżeczk a 
przyprawy do gulaszu
natka pietruszki2 łyżki 
mąkiMięso pokroić na cienkie plastry (jeśli się nie uda, to rozbić tłuczkiem). K łaść na patelnię, na gorący tłuszcz i opiekać z każdej strony na brązowy kolor. Zrumienione przełożyć do garnka .Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę 
cebulę. Następnie dodać ją do 
mięsa, podlać 
wodą, dodać przypra w y i dusić do miękkości pod przykryciem (ok. 40 min.).Gdy 
mięso jest miękkie, dodać zawiesinę z 
mąki i 
wody oraz siekaną 
natkę pietruszki i dusić jeszcze kilka minut.