Wykonanie
Zamiast zraz ów w olę przyrządzać gulasz wołow y,ponieważ robi się go zd ec ydowanie prościej . Najlepiej smakuje z
kaszą lub
ryżem i kiszonym o górkiem.500 g
mięsa wołowego1 duża
cebulasól,
pieprz6- 8 łyżek
oliwyziel e angiels kie, liść lau r owy1 łyżeczk a
przyprawy do gulaszu
natka pietruszki2 łyżki
mąkiMięso pokroić na cienkie plastry (jeśli się nie uda, to rozbić tłuczkiem). K łaść na patelnię, na gorący tłuszcz i opiekać z każdej strony na brązowy kolor. Zrumienione przełożyć do garnka .Na pozostałym tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę
cebulę. Następnie dodać ją do
mięsa, podlać
wodą, dodać przypra w y i dusić do miękkości pod przykryciem (ok. 40 min.).Gdy
mięso jest miękkie, dodać zawiesinę z
mąki i
wody oraz siekaną
natkę pietruszki i dusić jeszcze kilka minut.