ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegowołowina bez kości 1 kilogramówogórek kiszony 2 sztuksłonina 100 gramówcebula 2 sztukgrzyby suszone 2 sztukmusztarda 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychtłuszcz według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć i osuszyć, pokroić w poprzek włókien na plastry grubości 1,5 - 2cm.Rozbić starannie tłuczkiem z obu stron, dodać do smaku sól i pieprz, lekko skropić oliwą z oliwek.Cebulę, ogórki i słoninę pokroić w kostkę, wymieszać z musztardą.Nałożyć farsz na płaty mięsa,zwinąć i obwiązać nitką.Zrazy zrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, dodać umyte grzyby, przyprawić, podlać wodą 1,5 szklanki, przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu, w miarę potrzeby dodając wody.Miękkie zrazy wyjąć, usunąć nitki. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do sosu, zagotować, włożyć zrazy.Podawać z kaszą gryczaną na sypko i surówkąUwagi:Pyszne zrazy obowiązkowo podawane muszą być z kaszą gryczaną.Podsmaża się ją na suchej patelni, a później wrzuca do garnka (szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody)sól . Pysznie polecam!!!Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegowołowina bez kości 1 kilogramówogórek kiszony 2 sztuksłonina 100 gramówcebula 2 sztukgrzyby suszone 2 sztukmusztarda 1 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychtłuszcz według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Mięso umyć i osuszyć, pokroić w poprzek włókien na plastry grubości 1,5 - 2cm.Rozbić starannie tłuczkiem z obu stron, dodać do smaku sól i pieprz, lekko skropić oliwą z oliwek.Cebulę, ogórki i słoninę pokroić w kostkę, wymieszać z musztardą.Nałożyć farsz na płaty mięsa,zwinąć i obwiązać nitką.Zrazy zrumienić na tłuszczu, przełożyć do rondla, dodać umyte grzyby, przyprawić, podlać wodą 1,5 szklanki, przykryć i dusić do miękkości na małym ogniu, w miarę potrzeby dodając wody.Miękkie zrazy wyjąć, usunąć nitki. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać do sosu, zagotować, włożyć zrazy.Podawać z kaszą gryczaną na sypko i surówkąUwagi:Pyszne zrazy obowiązkowo podawane muszą być z kaszą gryczaną.Podsmaża się ją na suchej patelni, a później wrzuca do garnka (szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody)sól . Pysznie polecam!!!Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: