ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówgrzyby suszone 6 sztukogórek kiszony 1 sztukcebula 1 sztukmusztarda 1 łyżek stołowychboczek wędzony, plastry 100 gramówśmietana 0,5 szklanekolej 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Suszone grzyby namoczyć w szklance wody i ugotować do miękkości. Mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, rozbić i oprószyć solą oraz pieprzem. Ogórek i 2 ugotowane grzyby pokroić na paseczki. oczyszczoną cebulę pokroić w piórka. Plastry mięsa rozłożyć płasko na desce, posmarować z jednej strony musztardą. Obłożyć plasterkami boczku, paskami ogórka i grzybów oraz piórkami cebuli. Zwinąć ciasno roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nitką. Zrazy obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, na rozgrzanym oleju. Dodać grzyby z wywarem, wlać śmietanę, mieszając, doprawić solą i pieprzem. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Zrazy wyjąć i ułożyć na talerzach, usunąć szpilki lub nici, polać sosem grzybowym. Podawać z kaszą gryczaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: