Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
grzyby suszone 6 sztuk
ogórek kiszony 1 sztuk
cebula 1 sztuk
musztarda 1 łyżek stołowych
boczek wędzony, plastry 100 gramów
śmietana 0,5 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Suszone grzyby namoczyć w szklance
wody i ugotować do miękkości.
Mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, rozbić i oprószyć
solą oraz
pieprzem.
Ogórek i 2 ugotowane
grzyby pokroić na paseczki. oczyszczoną
cebulę pokroić w piórka. Plastry
mięsa rozłożyć płasko na desce, posmarować z jednej strony
musztardą. Obłożyć plasterkami
boczku, paskami
ogórka i
grzybów oraz piórkami
cebuli. Zwinąć ciasno roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nitką. Zrazy obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano, na rozgrzanym
oleju. Dodać
grzyby z
wywarem, wlać
śmietanę, mieszając, doprawić
solą i
pieprzem. Dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 40 minut. Zrazy wyjąć i ułożyć na talerzach, usunąć
szpilki lub nici, polać
sosem grzybowym. Podawać z
kaszą gryczaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: