ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegokaczka 1 sztukrosół 1 litrówcebula 1 sztuksos hoisin według uznanianaleśniki według uznaniapieprz według uznaniaprzyprawy chińskie według uznaniasmalec według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Kaczkę opłukać, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i przyprawą, odstawić na l godzinę. Następnie zaszyć kuper, a przez otwór szyjny wlać rosół. Otwór zaszyć. Na brytfannie rozgrzać smalec, ułożyć na nim kaczkę i wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Gdy kaczka się zrumieni, dodać do niej grubo pokrojoną, obraną cebulę. Gdy cebula się zrumieni, dolać niewielką ilość wody, którą należy uzupełniać w miarę odparowywania. Kaczkę piec do miękkości, po czym wyjąć i ostudzić. W tym czasie usmażyć naleśniki z wody i mąki o średnicy ok. 10 cm. Z ostudzonej, ale nie zimnej kaczki wylać rosół. Kaczkę po usunięciu kości pokroić na małe paski. Kawałki mięsa zawinąć w naleśniki, tworząc rodzaj ruloników, które można ułożyć na półmisku, i włożyć na chwilę do gorącego piekarnika. Gorące ruloniki można jeść, maczając je w sosie hoisin. Potrawa ta może stanowić danie główne, podawane bez dodatków.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: