Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 7(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
kaczka 1 sztukrosół 1 litrów
cebula 1 sztuk
sos hoisin według uznanianaleśniki według uznania
pieprz według uznania
przyprawy chińskie według uznania
smalec według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Kaczkę opłukać, osuszyć, natrzeć
solą,
pieprzem i przyprawą, odstawić na l godzinę. Następnie zaszyć kuper, a przez otwór szyjny wlać rosół. Otwór zaszyć. Na brytfannie rozgrzać
smalec, ułożyć na nim
kaczkę i wstawić do mocno rozgrzanego piekarnika. Gdy
kaczka się zrumieni, dodać do niej grubo pokrojoną, obraną
cebulę. Gdy
cebula się zrumieni, dolać niewielką ilość
wody, którą należy uzupełniać w miarę odparowywania.
Kaczkę piec do miękkości, po czym wyjąć i ostudzić. W tym czasie usmażyć naleśniki z
wody i
mąki o średnicy ok. 10 cm. Z ostudzonej, ale nie zimnej
kaczki wylać rosół.
Kaczkę po usunięciu kości pokroić na małe paski. Kawałki
mięsa zawinąć w naleśniki, tworząc rodzaj ruloników, które można ułożyć na półmisku, i włożyć na chwilę do gorącego piekarnika. Gorące ruloniki można jeść, maczając je w
sosie hoisin. Potrawa ta może stanowić danie główne, podawane bez dodatków.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: