ßßß
Składniki:mięso na kotlety,6 brązowych pieczarek,1 cebula,mąka do panierowania,sól, pieprz do smaku,smalec do smażenia kotletów,1. Opłucz mięso, osusz papierowym ręcznikiem a następnie pokrój na kotlety. Każdy kotlet rozbij tłuczkiem, dopraw solą i pieprzem. Panieruj w mącę i smaż na rozgrzanym tłuszczu do złotego koloru. Gdy się usmażą przełóż kotlety na talerz.
2. W szybkowarze rozgrzej trochę tłuszczu, wrzuć do niego oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz obraną i pokrojoną w pół-plastry cebulę-podsmaż chwilę.
3. Na pieczarki i cebulę połóż usmażone kotlety z zalej wszystko wodą- nie przykrywając do końca kotletów. Zamknij szybkowar-ustaw go na 2 poziom gotuj około 15 min.4. Po tym czasie wypuść parę jeżeli będzie trzeba zagęść sos mąką, dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.