Wykonanie
            Pyszny sposób na placki ziemniaczane. Gorąco polecam. Placki ziemniaczane są popularne i na ogół wszyscy je lubią. Można pałaszować same, a można też urozmaicić różnymi dodatkami. W wersji z gulaszem smakują wyśmienicie.

Gulasz½ kg 
mięsa najlepiej pół na pół wieprzowego i wołowego½ kg 
pieczarekduża 
cebulasmalecpieprz, 
sól, 
papryka mielona słodka i ostratrochę 
przecieru pomidorowegomąka do zagęszczenia
Mięso pokroić w dość drobną kostkę, ddusić na 
smalcu do miękkości, od czasu do czasu podlać 
wodą aby nie przypalić. Pod koniec duszenia dodać 
cebulę pokrojoną w kostkę, pokrojone drobno 
pieczarki, przyprawić 
solą, 
pieprzem, obficie 
słodką papryką i wg upodobań ostrą. Dusić nadal, często mieszając. Gdy 
mięso jest już miękkie dolać 
wody – nie za dużo bo sos ma być gęsty. Przyprawić 
solą i Kucharkiem. Chwilę gotować, dodać trochę 
przecieru pomidorowego, zagotować i zagęścić 
mąką wymieszaną z zimną 
wodą.Usmażyć placki ziemniaczane. Kłaść na talerz placki, na każdy placek kilka łyżek gulaszu.Tym razem dodałam jeszcze do gulaszu 
zieloną paprykę ale moim zdaniem lepiej smakuje bez tego dodatku.

kilka dużych 
ziemniaków2 
cebulejajkokilka łyżek 
mąkipieprz, 
sól, 
przyprawa np. Kucharek
olej do smażenia
Ziemniaki i 
cebulę zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, dodać 
jajko i tyle 
mąki aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Przyprawić 
solą, 
pieprzem, odrobiną Kucharka. Smażyć do zrumienienia na 
oleju.