Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 50 dekagramów
margaryna 6 dekagramów
kapusta biała 1 kilogramów
pieprz grubo zmielony 1 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:
Baraninę pokrajać na niewielkie kawałki obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, po czym przełożyć do rondla. Dodać trochę
wody i
soli, dusić, aż
mięso będzie prawie miękkie. Wtedy wyjąć je z rondla, a w powstałym sosie udusić do miękkości grubo pokrajaną
kapustę.
Mięso i
kapustę przełożyć do naczynia ogniotrwałego, a sos powstały przy duszeniu zagęścić
mąką dodać trochę
soli, jeszcze trochę
wody i utłuczony
pieprz. Sos trochę pogotować, a
potem wlać do naczynia z
mięsem i
kapustą wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 20-30 min. Do tak przyrządzonej
baraniny podają Norwedzy gotowane
ziemniaki, suto posypane
kminkiem.Uwagi:
margaryna lub
smalecPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: