ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegocielęcina bez kości 50 dekagramówjajka 5 sztuktarta bułka 5 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychsmalec 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte mięsko podzielić na 4 kotlety, rozbić, naciąć na brzegach i z obu stron oprószyć solą, pieprzem.Jajko rozbić.Sznycle maczać w jajku i bułce (wymieszanej z mąką).Na rozgrzanej patelni ze smalcem smażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.Usmażyć jajka na patelni i podawać 1 jako z 1 sznyclem.Uwagi:Pyszne z ziemniakami puree oraz marchewką z groszkiem.Autor: Scully16Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: marzeniewData: 2009-04-28ładnie wyszło to sadzone jakoDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: