Wykonanie

Sezon
grzybowy w pełni, a więc nie może zabraknąć przepisów z
grzybami w roli głównej. Tym razem przedstawiam nietypowe kotlety, bo z czubajki kani. Na szczęście te
grzybki bywają na tyle duże, że jeśli zaopatrzymy się w kilka sztuk, z powodzeniem mogą stanowić danie obiadowe. Radzę tylko przy zbieraniu dokładnie się im przyjrzeć, żeby nie pomylić z innymi, niejadalnymi
grzybami. Najlepiej używać
młode grzyby, bo starsze mogą
mieć nieciekawy zapach.

Składniki:kapelusze od kani
jajkomąkabułka tartasól,
pieprzKanie oczyścić, obsypać
solą i
pieprzem. Przygotować podobnie, jak zwykłe
schabowe, tzn. zanużać w
mące, następnie w
jajku i na końcu w
bułce tartej. Smażyć na mniejszym ogniu, na złoty kolor, trochę dłużej niż zwykłe kotlety.

Przepis bierze udział w akcji:Ewka