ßßß Cookit - przepis na Panga w cieście

Panga w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Panga w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 800 gramów
skórka z limonki - otarta 1 sztuk
sok z limonki 1 sztuk
imbir - kawałek 1 sztuk
mąka 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
żółtko 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Oczyszczony imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać ze skórką z limonki, maka, proszkiem, żółtkiem, sosem oraz szczypta soli. ucierając, dodawać małe ilości wody, aż powstanie gładkie ciasto o konsystencji gęstej śmietany.
W głębokiej patelni rozgrzać olej. oczyszczone, osuszone filety skropić dość obficie sokiem z limonki, pokroić na spora kostkę, lekko posolić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Gotowa rybę podawać ze smażonymi warzywami (np. plastry białej rzodkwi oraz marchewki przyprawione odrobina miodu, imbiru i sosu sojowego) ryżem lub frytkami. Danie udekorować plasterkami limonki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11554/Panga-w-ciescie