Wykonanie
« Powrót  
Panga w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 800 gramówskórka z
limonki - otarta 1 sztuk
sok z limonki 1 sztuk
imbir - kawałek 1 sztuk
mąka 6 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
olej według uznania
żółtko 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowychWykonanie:Oczyszczony
imbir zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać ze skórką z
limonki,
maka, proszkiem,
żółtkiem, sosem oraz szczypta
soli. ucierając, dodawać małe ilości
wody, aż powstanie gładkie ciasto o konsystencji gęstej
śmietany.W głębokiej patelni rozgrzać
olej. oczyszczone, osuszone filety skropić dość obficie
sokiem z limonki, pokroić na spora kostkę, lekko posolić, zanurzać w cieście i smażyć w głębokim
oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Gotowa
rybę podawać ze smażonymi warzywami (np. plastry białej rzodkwi oraz
marchewki przyprawione odrobina
miodu,
imbiru i
sosu sojowego)
ryżem lub frytkami. Danie udekorować plasterkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: