ßßß
Cookit - przepis na Morszczuk w kukurydzianej panierce i sosie imbirowym
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Morszczuk w kukurydzianej panierce i sosie imbirowym
Składniki
Morszczuk
Mąka
Olej
Dymka
Cukier
Sos sojowy
Sherry
Wino ryżowe
Sos rybny
Imbir
Sok z limonki
Limonka
Ryż
Sałata
Rukola
Wykonanie
Składniki2 porcje:450 g filetów z
morszczuka
2 łyżki
mąki
kukurydzianej3 łyżki
oleju
4 łyżki posiekanej
dymki
Sos
imbirowy
:100 ml rosołku drobiowego1 łyżeczka
cukru
1 łyżka
sosu sojowego
1 łyżka
sherry
,
wina ryżowego
lub
sosu rybnego
1 łyżka startego
imbiru
1 łyżka
soku z limonki
starta skórka z ½
limonki
PrzygotowanieSkładniki sosu wymieszać i zagotować.
Rybę
pokroić na kawałki, lekko posolić i obtaczyć w
mące
.Na patelni podsmażyć na części
oleju
dymkę
, dolać sos i zagotować.Na drugiej rozgrzanej patelni usmażyć na pozostałej części
oleju
rybę
(ok. 1 minutę z każdej strony).WskazówkiDo podania:
płatki
lniane,
szczypiorek
Dodatki:
ryż
i
sałatka
z
rukoli
Źródło:
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/morszczuk/morszczuk.html
Przepisy powiązane
Kurczak po Chińsku - Chicken Chow Mein
Udka z kurczaka z dipem chilli
Panga w cieście
Tajski kurczak
Tajska sałatka z kurczakiem
Składniki powiązane (0)