ßßß Cookit - przepis na Marokański tażin rybny z oliwkami

Marokański tażin rybny z oliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety rybne 1 kilogramów
oliwki 120 gramów
cytryny kiszone 1,5 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
imbir świeży 1 łyżek deserowych
szafran 1 szczypta
kolendra 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
W odrobinie wody namoczyć szafran. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki, oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać i poddusić na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodać rybę, imbir i szafran. Wlać 2 szklanki wody, dodać oliwki, cząstki cytryny, posiekana kolendrę i natkę. Wymieszać, przykryć i gotować 15 minut na małym ogniu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11035/Marokanski-tazin-rybny-z-oliwkami