ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety rybne 1 kilogramówoliwki 120 gramówcytryny kiszone 1,5 sztukmasło 3 łyżek stołowycholiwa 2 łyżek stołowychcebula 2 sztukczosnek 3 ząbkiimbir świeży 1 łyżek deserowychszafran 1 szczyptakolendra 2 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:W odrobinie wody namoczyć szafran. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki, oprószyć sola oraz pieprzem. Oczyszczona cebule oraz czosnek posiekać i poddusić na rozgrzanej oliwie z masłem. Dodać rybę, imbir i szafran. Wlać 2 szklanki wody, dodać oliwki, cząstki cytryny, posiekana kolendrę i natkę. Wymieszać, przykryć i gotować 15 minut na małym ogniu.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: