Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety rybne 1 kilogramów
oliwki 120 gramów
cytryny kiszone 1,5 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
czosnek 3 ząbki
imbir świeży 1 łyżek deserowych
szafran 1 szczypta
kolendra 2 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:W odrobinie
wody namoczyć
szafran. Umyte, osuszone filety pokroić na kawałki, oprószyć
sola oraz
pieprzem. Oczyszczona
cebule oraz
czosnek posiekać i poddusić na rozgrzanej
oliwie z
masłem. Dodać
rybę,
imbir i
szafran. Wlać 2 szklanki
wody, dodać
oliwki, cząstki
cytryny, posiekana
kolendrę i
natkę. Wymieszać, przykryć i gotować 15 minut na małym ogniu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: