ßßß Cookit - przepis na Panga zapiekana z migdałami

Panga zapiekana z migdałami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z pangi 800 gramów
pomidory 300 gramów
szalotka 2 sztuk
migdały mielone 500 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
oliwa 6 łyżek stołowych
bazylia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Z wyszorowanej, sparzonej cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut, pod przykryciem, do lodówki. Oczyszczone szalotki oraz czosnek drobno posiekać, wymieszać z 3 łyżkami oliwy, bułką tartą, migdałami, posiekaną natką, skórką cytrynową i papryką. Ryby ułożyć w wysmarowanym naczyniu do zapiekania i posmarować je przygotowana panierką. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Następnie ułożyć wokół ryby pomidory (większe pokrojone na cząstki) i piec kolejne 10 minut. Gotowe danie udekorować listkami bazylii.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11629/Panga-zapiekana-z-migdalami