Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z pangi 800 gramów
pomidory 300 gramów
szalotka 2 sztuk
migdały mielone 500 gramów
bułka tarta 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
cytryna 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka mielona słodka 0,5 łyżek deserowych
oliwa 6 łyżek stołowych
bazylia według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z wyszorowanej, sparzonej
cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Umyte, osuszone filety skropić
sokiem z cytryny, oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 30 minut, pod przykryciem, do lodówki. Oczyszczone
szalotki oraz
czosnek drobno posiekać, wymieszać z 3 łyżkami
oliwy,
bułką tartą,
migdałami, posiekaną
natką,
skórką cytrynową i
papryką.
Ryby ułożyć w wysmarowanym naczyniu do zapiekania i posmarować je przygotowana panierką. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Następnie ułożyć wokół
ryby pomidory (większe pokrojone na cząstki) i piec kolejne 10 minut. Gotowe danie udekorować listkami
bazylii.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: