Wykonanie
Zupy kremy ostatnio są moimi ulubionymi:) Ciągle kombinuję i szukam czegoś innego i gdybym miała wybrać, która z tych wszystkich zup jest najlepsza - wybrałabym wszystkie! Jest dietetycznie, zdrowo i pysznie. Czego chcieć więcej?Przy okazji chciałabym Was zaprosić na bloga mojej MAMY ! Jest cudowny, znajdziecie na nim świetne bajki, które moja mama sama wymyśla na poczekaniu i do tego są z życia wzięte:) To Jej pierwsza przygoda z blogowaniem, dlatego zachęcam do komentowania, obserwowania i przede wszystkim czytania:) Sami wiecie jak to jest na początku, mało osób zagląda i każdy komentarz cieszy ogromnie:) Zresztą nie tylko na początku, moja radość z komentarzy się nigdy nie zmniejszyła!
Składniki dla jednej osoby:
3
pomidory1
papryka1 szklanka rosołu
chillipieprz i
sól1 łyżka
oliwy z oliwek3 listki świeżej
bazylii1 ząbek
czosnkuPaprykę i
pomidora kroimy w kostkę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy
oliwę z oliwek, posiekaną
bazylię i pokrojony w plasterki
czosnek. Całość zapiekamy przez 30 - 40 minut w piekarniku w 180 stopniach. Gdy warzywa są miękkie, dodajemy do nich
bulionu, szczyptę
chilli i miksujemy blenderem. Całość przelewamy przez sitko, tak aby zostały na nim pestki od
pomidora. Gotowe, smacznego!PS. Przypominam, że ciągle trwa głosowanie na mój przepis w konkursie - każdy głos się baardzo liczy:) KLIK (trzeba kliknąć w "lubię to" po prawo)