ßßß
przepis własnySkładniki:1 ciabattakilka plastrów pieczonej marynowanej papryki z tego przepisu klik3 żółte koktajlowe pomidorki2 plastry czerwonej cebuli cienko pokrojonejlistki bazylii1 ząbek czosnkuoliwa z oliweksól, pieprz do smakuPrzygotowanie:Przygotować składniki: czosnek przecisnąć przez praskę, włożyć do miseczki i zalać odrobiną oliwy z oliwek. Cebulkę i pomidorki pokroić na cienkie plastry.Ciabattę opiec na ruszcie lub w tosterze. Gorącą ciabattę skrapiamy oliwą z czosnkiem i lekko nacieramy. Nakładamy pieczoną marynowaną paprykę, pomiędzy kilka plastrów pomidora i czerwoną cebulkę.Posypujemy solą i pieprzem. Dekorujemy świeżymi listkami bazylii. Można dodatkowo skropić oliwą czosnkową na wierzch jeśli nie boicie się czosnku:)