Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
czosnek 3 ząbki
bazylia 1 pęczekkromki ciabatty 4 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Sparzone
pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczony ząbek
czosnku przekroić wzdłuż na pół, a resztę pokroić w plasterki i wymieszać z
pomidorami,
oliwą oraz posiekana
bazylia. Mieszając, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Kromki ciabatty lub 8 kromek
bagietki ułożyć na natłuszczonej blasze, podpiec na złoty kolor - ok. 10 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kromki
pieczywa natrzeć przepołowionym
czosnkiem i na każdą wyło żyć po 2 łyżki
pomidorów. Od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: