ßßß Cookit - przepis na Pomidorowa bruschetta

Pomidorowa bruschetta

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 4 sztuk
czosnek 3 ząbki
bazylia 1 pęczek
kromki ciabatty 4 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Sparzone pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczony ząbek czosnku przekroić wzdłuż na pół, a resztę pokroić w plasterki i wymieszać z pomidorami, oliwą oraz posiekana bazylia. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Kromki ciabatty lub 8 kromek bagietki ułożyć na natłuszczonej blasze, podpiec na złoty kolor - ok. 10 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kromki pieczywa natrzeć przepołowionym czosnkiem i na każdą wyło żyć po 2 łyżki pomidorów. Od razu podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kanapki weg.
Kuchnia Włoska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12331/Pomidorowa-bruschetta