ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 4 sztukczosnek 3 ząbkibazylia 1 pęczekkromki ciabatty 4 sztukoliwa 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Sparzone pomidory obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Oczyszczony ząbek czosnku przekroić wzdłuż na pół, a resztę pokroić w plasterki i wymieszać z pomidorami, oliwą oraz posiekana bazylia. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Kromki ciabatty lub 8 kromek bagietki ułożyć na natłuszczonej blasze, podpiec na złoty kolor - ok. 10 minut, w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kromki pieczywa natrzeć przepołowionym czosnkiem i na każdą wyło żyć po 2 łyżki pomidorów. Od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kanapki weg.Kuchnia WłoskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: