Wykonanie
Na przygotowanie potraw z grilla, na razie mieliśmy tylko kilka dni okazje robić.Na pocieszenie pozostaje nam wierzyć, iż cały lipiec ma być gorrący;) więc będziemy mogli szaleć. Starałam się czynnie korzystać ze
słonecznej pogody i grillować. Dzisiaj podzielę się z
Wami moją wersją popularnej we Włoszech potrawy Bruschettą.
Składniki:
bułka paluch wieloziarnista - 2 sztuki (każde inne
pieczywo będzie odpowiednie)
pomidory - 2 sztuki
czosnek - 2 ząbki
oliwa - 1 łyżka
bazylia świeża - garść liści
sól - szczypta
pieprz - szczypta
Wykonanie:Paluchy przecinamy wzdłuż na 2 części, miejscem przecięcia kładziemy na rozgrzany grill.Następnie, kroimy
pomidora w kostkę.Siekamy
bazylie.Wszystko wkładamy do miski, dodajemy
sól,
pieprz i łyżkę
oliwy.Mieszamy, aby połączyły się składniki .
Bułki powinny być już gotowe, smarujemy obranym ząbkiem
czosnku i układamy
pomidory.Szybko i smacznie ;)