ßßß
Cookit - przepis na Papryka faszerowana pomidorem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Papryka faszerowana pomidorem
Składniki
Papryka
Pomidor
Czosnek
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Sól
Pieprz
Bazylia
Wykonanie
Troszkę słońca.Na moje policzki.Przekąska ze świeżych warzyw.Moja ulubiona.
3
papryki
3
pomidory
ząbek
czosnku
łyżka
oliwy
2 łyżeczki
octu balsamicznego
sól
,
pieprz
listki
bazylii
Wybrać 3
papryki
z płaskim dołem, dzięki
czemu
papryka
będzie stała.Odciąć górę i wydrążyć z gniazd nasiennych.
Pomidora
pokroić w kostkę.Do
pomidora
dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek
, łyżeczkę
octu balsamicznego
.Doprawić
solą
i
pieprzem
.Wierzch ozdobić listkami
bazylii
.Przed podaniem polać
papryki
łyżeczką
octu balsamicznego
.
Użyłam
octu balsamicznego
marki
Mazzetti, który możecie zakupić na stronie aledobre.pl .
Ocet
jest świetnej jakości, ma ciemny kolor i przede wszystkim dobry smak. Składniki wykorzystane do produkcji tego
octu
pochodzą z lokalnych zasobów i są dokładnie kontrolowane.
Źródło:
http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/09/papryka-faszerowana-pomidorem.html
Przepisy powiązane
Sałatka makaronowa Caprese
Bruschetta
Gotowanie
PASTA AL POMODORO
Crostini z pieczoną, marynowaną papryką.
Składniki powiązane (0)