ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana pomidorem

Papryka faszerowana pomidorem

nazwa

Wykonanie

Troszkę słońca.
Na moje policzki.
Przekąska ze świeżych warzyw.
Moja ulubiona.
3 papryki
3 pomidory
ząbek czosnku
łyżka oliwy
2 łyżeczki octu balsamicznego
sól, pieprz
listki bazylii
Wybrać 3 papryki z płaskim dołem, dzięki czemu papryka będzie stała.
Odciąć górę i wydrążyć z gniazd nasiennych.
Pomidora pokroić w kostkę.
Do pomidora dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę octu balsamicznego.
Doprawić solą i pieprzem.
Wierzch ozdobić listkami bazylii.
Przed podaniem polać papryki łyżeczką octu balsamicznego.
Użyłam octu balsamicznego marki Mazzetti, który możecie zakupić na stronie aledobre.pl . Ocet jest świetnej jakości, ma ciemny kolor i przede wszystkim dobry smak. Składniki wykorzystane do produkcji tego octu pochodzą z lokalnych zasobów i są dokładnie kontrolowane.
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/09/papryka-faszerowana-pomidorem.html